Thursday, January 30, 2014

Un aspect cu 10 mai tanara prin lifting facial!

Oricât ne-am dori procesul de îmbătrânire nu îl putem opri. Gravitația, stresul, poluarea, soarele își pun amprenta asupra chipului nostru formând riduri adânci, o piele lipsită de elasticitate și o pierde a grăsimii din țesuturi. În acest caz doar o metodă chirurgicală invasivă ne mai poate oferi o soluție satisfăcătoare: liftingul facial.
Cei mai buni candidați pentru lifting facial  femeile sau bărbaţii la care fața şi gâtul au început să se lase dar la care pielea și-a mai păstrat din elasticitate și structura osoasă este puternică și bine conturată. Cei mai mulţi au vârsta cuprinsă între 40-60 de ani, dar liftingul facial se poate face chiar şi la 70-80 de ani dacă sănătatea permite acest lucru.
Liftingul facial durează de obicei câteva ore sau chiar mai mult dacă se optează pentru mai multe proceduri. Plasarea exactă a inciziilor și secvența timpilor operatori, depinde de tehnica chirurgului și de structura pielii pacientului. Inciziile de obicei pornesc de deasupra liniei de inserție a părului la tâmple, se extinde în fața urechii urmărind linia de contur a acesteia (sau chiar în interiorul cartilajului) şi se continuă în spatele lobulului auricular spre scalpul inferior. Dacă şi gâtul necesită intervenţie o mică incizie se va face sub bărbie. În general chirurgul separă pielea de grăsime şi muşchii de dedesupt. Grăsimea poate fi excizată sau liposuctionata în jurul gâtului şi a bărbiei pentru a îmbunătăţi conturul. Se plasează suturi care vor întinde pielea şi vor închide inciziile, pot fi utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului.
Dupa lifting facial se poate plasa un tub de dren în spatele urechii pentru a drena toate colecţiile ce pot apare Chirurgul va pansa capul complet pentru a reduce edemul şi vânătăile. Tubul de dren va fi scos după 2 zile, iar bandajul după 3-5 zile. Cea mai mare parte a firelor de sutură se scot la 5-7 zile, cele din scalp fiind lăsate câteva zile în plus. Liftingul facial nu este o operaţie dureroasă. La început faţa va arăta straniu, trăsăturile vor fi modificate de edemul postoperator, mimica facială va fi parţial împiedicată, iar sensibilitatea pielii va dispărea temporar. Nu trebuie să vă îngrijoraţi, din a treia săptămână, cu puţin machiaj şi o pieptănătură care să ascundă cicatricile, vă veţi putea relua activitatea normală.
După operaţie durerile au o intensitate redusă şi se combat cu analgezice uşoare. Complicaţiile pot fi evitate dacă se respectă cu stricteţe indicaţiile chirurgului plastician. Intervenţia chirurgicală nu pune în pericol viaţa pacientului. Este extrem de eficientă, de aceea nu este surprinzător faptul că liftingul facial este una din cele mai solicitate operaţii estetice. Rezultatul obţinut în urma unui lifting facial durează toată viaţa, veţi avea un aspect mult mai tânăr, însă procesul de îmbătrânire al feţei continuă, el nu este nici încetinit şi nici accelerat de această intervenţie. Este incontestabil faptul că după ani de zile veţi arăta mult mai bine decât dacă nu aţi fi făcut nici o operaţie.

No comments: