Thursday, September 12, 2013

Revitalizarea frumusetii / Transferul de grasime proprie


 
 Numerose tehnici  de infrumusetare ne stau  la indemana,  tehnici ce dau  acel imbold prin care atragem  privirile. De multe ori oboseala, boala, stresul isi pune amprenta asupra chipului nostru iar tenul  ce o data era invidiat acum se incerca a fi acoperit  cu  straturi riguroase de fond  de ten.

Ne  putem  imbunatati  imaginea prin  diferite microinjectii cu  toxina  botulnica , acid hialuronic, prin  stimularea colagenului  cu  Lift 6, prin  microdermabraziune, mezoterapie si  bineinteles prin  transfer de grasime  proprie ( transfer autolog)

 Transferul  de grasime proprie este un procedeu  chirurgical  prin  care  se aspira tesutul  adipos  dintr-o regiune a corpului ( cum ar fi  din  zona  abdomenului) , urmand apoi  introducerea lui in zonele deficitare ale aceluiasi organism: in obraji, in buze, in santul nazolabial, in zona ochilor pentru disparitia  cearcanelor precum si in alte zone problematice ale corpului.

        Cercetarile recente au demonstrat ca  in tesutul adipos( grasimea) se gaseste o importanta  sursa de celule stem, care au avantajul de a fi recoltate mult mai usor( prin liposuctie), si  care pot fi  utilizate cu succes in chirurgia cosmetica.

            Transferul Autolog este o procedura minim invaziva si nu implica nici un fel de cicatrice, nici la locul recoltarii si nici in zona de corectie. Se poate face sub anestezie locala si nu necesita internare.In acest fel se pot corecta defecte date de caderea tesuturilor prin procesul de imbatrinire, se pot corecta unele ciatrci si in orice caz, se poata da un aspect mai tanar fetei.

             Folosita ca un filler injectabil (in locul acidului hialuronic sau colagenului de exemplu), grasimea proprie se comporta aproape perfect: este un material natural, deci riscul de aparitie a reactiilor alergice nu exista, este moale ‚perfect adaptabila zonei de umplere, intodeauna la indemina).

             Totusi, exista un dezavantaj , care consta in faptul ca o parte din grasimea injectata este resorbita, necesitind mai multe sedinte de injectare (cam 2-3 ) pina la stabilizarea aspectului dorit.

          Dupa transferul de grasime trebuie sa va asteptati la aparitia unui edem (umflatura) si posibil si a unor vinatai mici, ce ar putea dura pina la 3-7 zile, de aceea este nevoie sa va aranjati cumva o perioada de citeva zile sa puteti lipsi de la serviciu sau alte activitati sociale. De asemenea este foarte important sa miscati cit mai putin zona respectiva si sa nu o masati citeva zile; local nu sunt dureri, ci doar o senzatie de jena la miscare, care dispare la aplicatii reci (gheata locala).

             In ziua respectiva nu folositi cosmetice faciale (farduri) si nici in urmatoarele 24 ore.
              La 6-8 saptamini poate fi nevoie de o noua sedinta de grefare, daca observati ca s-a resorbit o cantitate mare din substanta. Dupa a 2-a injectare, rata de resorbtie este mai redusa, iar dupa a 3-a, aproape toata grasimea injectata este retinuta in zona respectiva.


               Dupa transferul  grasime puteti  vedea o fata intinerita sau  niste buze mai  voluptoase, o lipsa  a ceracanelor etc.