Wednesday, March 13, 2013

Abdominoplastia

Pentru a reveni  la o forma atragatoare dupa o nastere sau  dupa o slabire brusca trebuie sa apelam  la ce ne ofera azi  chirurgia estetica si anume operatia de abdominoplastie (impreuna cu  o liposuctie daca este cazul)

Abdominoplastia  este o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior, practic indepartarea de la acel nivel. 

Aceasta interventie este indicata la persoanele care nu au putut indeparta excesul de grasime prin alte metode si la femei cu multiple sarcini care au muschii abdominali indepartati. 

Prin aceasta interventie chirurgicala se reface peretele abdominal si se coase pe linia mediana muschii drepti abdominali urmand excizarea de tegument si grasime. Ca la orice interventie chirurgicala riscurile sunt: infectii, hematoame si cicatrici inestetice. 

Abdominoplastia se face numai sub anestezie generala, durata ei fiind de aproximativ 3-4 ore, incizia se face in partea inferioara a abdomenului, a doua incizie se face in jurul buricului pentru a-l elibera de tesuturile din jur. Dupa aceea se decoleaza pielea si tesutul gras pana aproape de bordurile aortale.

In caz ca muschii sunt indepartati se coase pe linia mediana apoi se excizeaza surplusul de piele si tesutul gras si se face o sutura unde se lasa 2 tuburi de dren cu aspiratie pentru cateva zile pentru a evita formarea hematoamelor. Spitalizarea este de 1-2 zile unde pacientul va purta pansament si burtiera elastica si va beneficia de ingrijirea si atentia cadrului medical. Firele se scot la 12 zile dupa operatie, pacientul este obligat sa poarte burtiera 3-4 saptamani. Apoi se recomanda gimnastica usoara pentru imbunatatirea organismului si respectarea regimului alimentar. 

Programari:

Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti

No comments: