Wednesday, March 13, 2013

Implantul fesier

Pentru ca in ziua de azi  se pune un  accent mai  mare pe fizic ca in trecut am  ales sa discutam despre implantul  fesier, acel  “posterior de brazilianca”  la care poate viseaza multe doamne si  domnisoare. Dar totusi  sa nu  uitam  si de domni  care au  devenit si  ei  din ce in ce mai preocupati de modul in care arata.

Implanturile fesiere presupun o intervenţie chirurgicală, cu rolul de a îmbunătăţi aspectul feselor şi de a crea forme pline, aşa numitul „fund bombat”. Realizate din silicon solid sau semi-solid, implanturile fesiere dau, la atingere, o senzatie similară cu atingerea unor muşchi bine tonifiati.

Implanturile fesiere se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor, preocupaţi să aibă forme mai rotunjite şi un fizic armonios, bine proporţionat.

Rezultatele sunt permanente si de aceea teama de interventie se diminueaza la gandul ca o vom  efectua o singura data.  Operatia nu  este dureroasa si nici  mai  costisitoare decat un implant mamar. Indicatiile medicului  chirurg trebuie respectate cu  strictete deoarece exista un risc mai  mare de complicatii in raport cu  alte interventii  estetice, operatia  efectuandu-se intr-o zona mult mai solicitanta.

Operatia se realizeaza sub  anestezie generala si  poate dura 2-3 ore si consta in ; incizie de aproximativ 5cm fie în zona de întâlnire a feselor cu partea posterioara a coapselor, fie in santul dintre fese (zona coccigiana ). Medicul chirurg va crea un „buzunar” suficient de mare pentru a insera implanturile fesiere. Plasarea implantelor se face sub muschiul fesier mare sau sub fascia acestuia, dand un plus de volum la nivelul partii superioare a feselor. Datorita celor mentionate nu  trebuie sa va faceti  griji  pentru  cicatrici pentru  ca acestea vor fi ascunse.
  
Dupa interventie se poarta un corset care ajuta la reducerea umflaturilor si previne acumularea de lichid, in timp ce imbunatateste circulatia sangvina si sustine noile contururi ale feselor.  Trebuie se evitati sa dormiti pe spate si sa stati in pozitie de asezat pentru urmatoarele 2 pana la 4 saptamani. Dupa aproximativ 5-7 zile, se pot relua activitatile cotidiene. 

Activitatea totala se poate relua dupa 4 - 6 saptamini, aceasta durata fiind diferita in functie de dimensiunile implanturilor si nivelul activitatii cotidiene. Este recomandat însa sa nu aveti activitati fizice solicitante în primele 3 luni dupa operatia de augumentare a feselor.

No comments: