Wednesday, March 9, 2011

Euforia maririlor de sani

Uneori o necesitate, alteori dorinta de a epata, cateodata doar acel „efect de turma” marirea de sani a devenit astazi un subiect destul de controversat al aparitilor media. O pagina dintr-un ziar, un paragraf dintr-o revista sau o stire este dedicata exclusiv unei vedete care a apelat la chirurgia estetica pentru a-si mari sanii.

In ultima perioada se tot vehiculeaza in presa despre metode revolutionare de augumentare mamara cum ar fi folosirea celulelor stem, lipofeelingul cu grasime proprie si injectiile cu acid hialuronic, In aceste conditii metoda traditionala incepe sa isi piarda din notorietate insa nu si din eficienta.

Marirea sanilor cu celule stem, grasime proprie si acid hyaluronic sunt tehnici pentru care timpul inca nu si-a spus cuvantul in sensul ca nu au trecut suficienti ani de cand se practica acest tip de interventii pentru a sti cu certitudine riscurile pe care le implica.

Marirea prin celule stem si grasime proprie reprezinta o interventie estetica chirugicala noua, cum am precizat anterior, ce implica folosirea unor celule din propriul corp pentru a mari si oferi fermitate sanilor. Este un proces destul de complex pentru ca trebuie extrasa grasimea din zona abdominala sau zona coapselor printr-o procedura de liposuctie, apoi trebuie continuat cu un proces de separatie a grasimii de alti compusi, se extrag in urmatoarea etapa celulele stem concentrate, ele amestecandu-se din nou cu grasime si sunt injectate la nivelul sanului. Celulele stem au rolul de ajuta grasimea sa adere la celelalte celule, se creaza tesut nou si astfel are loc o marire a volumului sanilor.

In afara faptului ca nu se cunosc riscurile si ca volumul nu poate fi controlat deoarece celulele stem au capacitatea de a se inmulti intr-un numar nelimitat in timpul vietii noastre, un dezavantaj major este costul. Acesta este mai ridicat decat al implanturilor mamare.

Aceasta tehnica dertermina marirea sanilor (in cateva luni – timp in care are loc regenerarea celulara si formarea de tesut nou), insa nu ofera fermitate sanilor si nu are efect de ridicare. De asemenea se poate incerca doar injectiile cu grefa simpla de grasime, insa s-a dovedit extrem de dificil sa se alimenteze cu sange noul tesut.

Injectiile cu acid hialuronic sunt o alta metoda noua pe care doamnele sunt tentate sa o incerce pentru a-si remodela sanii. Aceasta metoda non chirugicala de ridicare si marire a sanilor (care nu sunt foarte lasati) este recenta, iar rezultatele se mentin in functie de substanta injectata, dupa care sunt necesare injectii de intretinere. Spre deosebire insa de tratamentul chirugical, acest proces este ireversibil: substantele injectate nu mai pot fi indepartate din organism.

Procesul dureaza mai putin de 45 minute si necesita doar o mica incizie sub fiecare san prin care se injecteaza acidul hialuronic. Procedura nu necesita anestezie, nici perioada de recuperare si aduce o schimbare subtila si adaptabila, formelor corpului insa fara rezultate remarcabile.

Tehnica cea mai recomandata este marirea sanilor prin implanturi mamare de silicon pentru ca vine cu un intreg bagaj de cunostinte, o lunga traditie si o experienta obtinuta datorita trecerii anilor.

Aceasta consta in introducerea unor implanturi mamare in spatele tesutului mamar deja existent pentru a mari volumul si modifica forma sanilor. Operatia se realizeaza sub efectul unei anestezii generale, iar implantul este inserat fie in spatele tesutului mamar, fie in spatele muschilor pectorali. Inciziile pot fi facute sub brat, in partea inferioara a areolei sau sub san.

Pentru oricare dintre interventii optati este bine sa fiti informati, discutati cu medicul chirurg, rugati-l sa va explice in detaliu etapele interventiei pentru ca rezultatul final sa se plieze perfect pe asteptarile dumneavoastra.