Monday, August 9, 2010

Vreau sa raman tanara!


In secolul XXI majoritatea doamnelor si a domnilor au facut o obsesie din a-si mentine tineretea. Din pacate elixirul tineretii inca nu a fost descoperit si de aceea sunt momente cand reclamele tv ce promit miracole parca ne vrajesc simturile si cumparam neincetat creme minune, seruri , geluri ce promit stergerea ridurilor.

Realitatatea este insa un pic mai dura insa chirurgia estetica a facut astazi posibila reintinerirea prin diverse trucuri chirurgicale si nechirurgicale.

Vom vorbi acum de Botox (toxina Botulinica) insa cu promisiunea ca voi continua sa postez toate informatiile de care d-voastra aveti nevoie pentru a gasi in noi un bun prieten ce are grija neincetat sa va potoleasca setea de informatie.

Ridurile si pliurile cutanate de expresie sunt produse de contractura musculaturii delicate de sub piele de fiecare data cand zambim, cand radem sau cand ne incruntam. Cu cat ne exteriorizam mai mult emotiile cu atat ridurile vor fi mai adanci. De-a lungul timpului, contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adincirea ridurilor si la formarea altor pliuri cutanate. Si totusi, este foarte posibil ca la unele persoane aceste semne ale emotiilor noastre sa nu apara. Folosind aceasta substanta, Toxina botulinica, pliurile dinamice se pot imbunatati.

Tehnica, ce foloseste o toxina purificata produsa de catre bacteria Clostridium botulinum, se mai numeste dezinervare cosmetica. Desi toxina este aceeasi care produce o forma grava de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia cosmetica este atat de mica incat nu apare nici o reactie sistemica sau generala. Toxina botulinica a fost folosita cu succes si in siguranta din 1982 de catre oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor.

In fiecare an, mii de pacienti primesc tratamentul Toxina botulinica pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatrinirii. Desi s-a popularizat Vistabel - Toxina botulinica -ul ca si tratament pentru indepartarea ridurilor, mai recent s-a folosit si pentru a combate transpiratia excesiva a axilelor, palmelor si picioarelor

CUM FUNCTIONEAZA? Cand se injecteaza intr-o anumita arie Vistabel - Toxina botulinica, care este denumirea comerciala pentru toxina botulinica tip a, se blocheaza in mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Prin aceasta tehnica, muschii nu se mai pot contracta si de aceea tind sa se relaxeze. Cand muschii se relaxeaza pielea de deasupra ramine intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitand ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata.

CE ZONE SE POT TRATA? Vistabel - Toxina botulinica se foloseste in general la etajul superior al fetei. Cele mai frecvente arii sunt ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprincene, ridurile de la coltul ochiului "laba gistii". Se pot face si in jurul gurii si la nivelul barbiei, dar cu siguranta va afecta zambetul. 

Vistabel
Compania americana Allergan a lansat oficial in Romania produsul BOTOX®, utilizat in Europa sub denumirea de VISTABEL®.

Produs care a marcat considerabil istoria recenta a chirurgiei estetice (si nu numai), Botox ® (toxina botulinica de tip A produsa de compania americana Allergan) este disponibil de-acum si in Romania, sub numele comercial de VISTABEL.

Brand legendar in randul vedetelor de la Hollywood, care isi pastreaza chipul tanar cu ajutorul sau, Botox® a fost declarat, in anii 2002 si 2003, cel mai popular tratament estetic de catre Asociatia Americana de Estetica Medicala.

Aparut in 1989 ca produs pentru uz chirurgical, cu aplicatii in tratamentul paraliziei cerebrale, a strabismului, a blefarospasmului (clipitul incontrolabil) si cu alte 17 indicatii, in 2002 Botox® a primit aprobarea Autoritatii Americane pentru Medicamente (FDA) pentru utilizarea in domeniul chirurgiei estetice. De atunci, numai in Statele Unite, peste un milion de pacienti s-au putut bucura de beneficiile acestui produs, iar in 2007 s-a ajuns ca procedurile estetice pe baza de Botox® sa depaseasca cifra de 3,2 milioane.

In Europa, Botox® a patruns tot in 2002, Elvetia fiind prima tara care a aprobat utilizarea BOTOX® in chirurgia estetica, dar sub o alta denumire comerciala: Vistabel®. De altminteri, acesta a si ramas numele comercial al Botox® pentru toata zona europeana, si aceasta este si denumirea sub care cel mai cunoscut brand din chirurgia estetica se lanseaza si in Romania. 

Dr. Simona Brana, Business Unit Manager, Allergan:”O data cu sosirea Botox®/Vistabel® in Romania, profesionistii din domeniul esteticii nu numai ca au la indemana Produsul Original, dar pacientele lor vor putea beneficia din plin de toate avantajele pe care experienta de peste 20 de ani a produsului le aduce cu sine.”

Botox®/Vistabel® este cel mai de succes tratament pentru reducerea ridurilor verticale dintre sprancene, in urma interventiei obtinandu-se o piele improspatata si relaxata, astfel incat fruntea devine mai intinerita.

Ridurile verticale dintre sprancene (ridurile glabelare) se formeaza in urma unor contractii repetate si involuntare a doi muschi majori care controleaza miscarea dintre sprancene, muschiul corrugator si muschiul procerus. Odata cu trecerea timpului, pielea isi pierde din elasticitate, astfel incat incruntarile repetate pot forma riduri vizibile si adanci intre sprancene, chiar daca fata este relaxata. Ridurile dintre sprancene, care adesea iau forma cifrei ”11”, pot influenta intreaga fizionomie creand o figura aparent trista, nervoasa sau obosita.

Botox®/ Vistabel® actioneaza tintit, relaxand muschii ce cauzeaza aparitia acestor riduri. Procedura este simpla, si se realizeaza prin intermediul unor injectii intramusculare cu un ac mic, atraumatic, pentru a bloca impulsurile nervoase care duc la aparitia contractiilor musculare, creand o netezire si o imbunatatire a pielii la nivel local.

Tratamentul are rezultate vizibile, iar efectul tine pana la sase luni. Statisticile arata ca toxina botulinica de tipul A este foarte apreciata si tolerata pentru tratamentul de reducere a ridurilor verticale dintre sprancene, fapt dovedit de satisfactia pacientilor.

Conform unui studiu comandat de compania Allergan si realizat de Emergent SKY consulting services, peste 50% din tratamentele estetice din Europa de Sud-Est sunt injectii cu toxina botulinica. Romania se afla pe penultimul loc la tratamentele estetice, cu un procent de 0,49 la mia de locuitori. Cele mai multe injectii cu toxina botulinica se realizeaza in: Republica Ceha-1.32/000, Ucraina 0.81/000, Ungaria 0.56/000, Romania, 0.49/000, Bulgaria 0.41/000.

Siguranta utilizarii Botox®/ Vistabel® ca tratament impotriva ridurilor a fost dovedita in urma a numeroase studii clinice. Intr-un studiu de 12 luni din SUA, spre exemplu, a fost demonstrat faptul ca 80% dintre pacientii tratati cu Botox®/ Vistabel® s-au bucurat de rezultate maxime dupa 30 de zile. Dupa doua injectii suplimentare, 89% dintre pacienti au constatat reducerea vizibila a ridurilor verticale dintre sprancene.

Despre Botox®/Vistabel® si Allergan
Botox® este aprobat in peste 70 de tari, avand numeroase indicatii, printre care mentionam paralizia cerebrala, strabism, blefarospasm (clipit necontrolat) sau reducerea ridurilor glabelare.

In Romania, produsul are autorizatie de punere pe piata de la Agentia Nationala a Medicamentului si aprobare de pret de la Ministerul Sanatatii incepand cu 1 aprilie 2009.

Inca din 1989, Botox® a fost aprobat pentru 20 de indicatii in peste 75 de tari si este prescris pacientilor care sufera de dereglari serioase sau istovitoare, dar si celor care au nevoie in scop cosmetic. O analiza recenta a dovezilor din clinici arata ca toxina botulinica de tip A are un profil de siguranta si toleranta bun la nivelul indicatiilor terapeutice si cosmetice.

Atat Botox® cat si Vistabel® sunt branduri Allergan care contin toxina botulinica de tip A, alcatuita dintr-o proteina derivata din Clostridium Botulinum. In unele tari, autoritatile din domeniul sanatatii, printre care si Romania, doresc ca denumirea Botox® sa poarte alt nume pentru uz cosmetic pentru o distingere mai clara intre utilizarea terapeutica de cea cosmetica a produsului. Realizat pentru a trata ridurile verticale dintre sprancene, Botox® este pus in vanzare in SUA si Canada sub aceasta denumire, Vistabel® in Marea Britanie, Franta, Spania, Elvetia si multe alte tari din UE, doar in Italia purtand denumirea de Vistabex (TM).

Botox® nu este un nume generic pentru toxina botulinica, ci este produsul original, marca inregistrata si proprietate farmaceutica detinuta de Allergan, inregistrata in SUA si in alte 90 de tari. Asadar, Botox® identifica toxina botulinica de tip A comercializata de catre Allergan.

Cu sediul central in Irvine, California, SUA, Allergan este o companie care produce diferite produse farmaceutice la nivel global. Allergan dezvolta si comercializeaza produse pentru oftalmologie, neurologie, dermatologie si alte domenii care satisfac dorinte medicale nedescoperite si imbunatatesc viata pacientilor.

No comments: